Actueel

Nieuwe samenwerking

Nieuwe samenwerking

donderdag 26 juli 2018

De Haëlla Stichting is een nieuwe samenwerking gestart: samen met het Voormalig Roomsch Armen Weeshuis (VRAW)gaan we kleinschalige projecten voor jongeren in een achterstandssituatie steunen. Daarbij richten we ons op het werkgebied van VRAW: 's-Hertogenbosch en nabije omgeving. Weet jij een mooi project voor kwetsbare jongeren in 's Hertogenbosch? dan kun je nu een project indienen bij ons!

Viering 50-jaar Haella

Viering 50-jaar Haella

donderdag 15 maart 2018

 

Hoera! Haëlla Stichting viert dit jaar haar 50-jarig bestaan op 5 april in Amsterdam. Zo konden vele Vanuit het gedachtengoed van het echtpaar Dake, oprichters van de Haëlla Stichting,  hebben de bestuursleden al deze jaren vele enthousiaste en bevlogen mensen hun dromen kunnen laten realiseren, waarmee zij een verschil hebben gemaakt voor de maatschappij. Een mooi palet aan kleinschalige initiatieven in binnen- en buitenland.

 

Lancering campagne Onderhuids

Lancering campagne Onderhuids

zaterdag 17 januari 2015

Onderhuids is een confrontatie met onze ideeën over ‘de ander'; ideeën die soms zichtbaar zijn en soms verstopt zitten onder de oppervlakte. Ideeën waarvan we tot onze schrik ontdekken dat ze er zijn, omdat ze niet stroken met ons zelfbeeld. Onderhuids daagt uit de blik op jezelf te richten.

Het is een project van Critical Mass, De Familie Film&Tv en Dietz, Dröge & Van Loo (DDvL). Het onderdeel nationale bewustwordingscampagne wordt gecoördineerd door DDvL in samenwerking met maatschappelijke organisaties, welzijnsinstellingen, minderheidsgroeperingen, verenigingen, sportclubs en bonden, kerken, moskeeën, netwerken van ouderen en jongeren en onderwijsinstituten.

De bewustwordingscampagne gaat van start op Martin Luther Kingday, 19 januari 2015 (om 19.30 uur in het Humanity House Den Haag) en loopt tot 9 september 2015 en wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer de Haëlla Stichting en Stichting Democratie & Media. Voor meer informatie: Lancering Onderhuids!

Appeltjes van Oranje 2015

Appeltjes van Oranje 2015

dinsdag 09 december 2014

Sinds 2003 reikt Het Oranjefonds jaarlijks De Appeltjes van Oranje uit aan drie organisaties binnen het werkterrein van het fonds. Ook dit jaar kan er tot en met 14 december gestemd worden op één van de geselecteerde intiatieven die de sociaal economische kansen van mensen verbeteren.

Twee aanvragers, die in de afgelopen jaren gesteund zijn door de Haëlla Stichting, zijn genomineerd:

  • Stichting Brood en Rozen: voor de organisatie van netwerkbijeenkomsten voor en door bijstandsvrouwen. Door zingeving, spiritualiteit én door vrouwen te koppelen aan maatschappelijk betrokken en (hoog)opgeleide coaches en trainers worden (al dan niet alleenstaande) bijstandsvrouwen en bijstandsmoeders die in sociaal economisch kwetsbare situatie verkeren met succes versterkt.
  • New Dutch Connections: voor het project Ondernemen in je Eigen Toekomst; een project ter ontwikkeling van talenten van jongeren uit asielzoekerscentra, zodat ze een netwerk opbouwen en hun kansen creëren en grijpen.

We feliciteren Brood en Rozen en New Dutch Connections alvast met hun nominatie.

U kunt ook op 'onze' kandidaten stemmen: Appeltjes van Oranje 2015

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. De prijs wordt in mei uitgereikt door Koningin Maxima, de beschermvrouwe van het fonds.

Crowdfunding Platform: Geloofinjeproject

Crowdfunding Platform: Geloofinjeproject

woensdag 10 september 2014

Het initiatief Geloofinjeproject is door de Haëlla Stichting zowel financieel als in expertise en tijd gesteund. Fijn dat het resultaat nu zichtbaar is op www.geloofinjeproject.nl. Een crowdfunding platform waarop geloven centraal staat. Zowel projecten die een specifiek religieuze focus hebben (bijvoorbeeld een stilteruimte in een moskee of de aanschaf van een nieuwe kerkorgel) als activiteiten die vanuit religieuze inspiratie worden georganiseerd (bijvoorbeeld een nieuwe computer voor het straatpastoraat) kunnen op Geloofinjeproject worden geplaatst. Ook projecten die gaan over het geloof kunnen worden geplaatst (bijvoorbeeld een boek over het Jodendom in de Laaglanden in de Gouden eeuw). Nadrukkelijk is de website bedoeld voor alle religies en levensbeschouwingen.

We nodigen de aanvragers die op het thema Geloof en Samenleving een project bij ons indienen uit om ook eens naar dit platform te kijken en hier hun voordeel mee te doen. Voor meer informatie over het platform kan je terecht bij info@geloofinjeproject.nl.

Nieuw bestuurslid Haëlla Stichting

Nieuw bestuurslid Haëlla Stichting

dinsdag 26 augustus 2014

Op 25 augustus is Bibi van Zuylen van Nijevelt-den Beer Poortugael toegetreden tot het bestuur van de Haëlla Stichting. Zij zal het bestuur verrijken met haar kennis over onder andere microkrediet en haar ervaring binnen het maatschappelijk middenveld in Nederland.

Afscheid Annedien Plantenga

Afscheid Annedien Plantenga

dinsdag 19 augustus 2014

Na bijna 8 jaar bestuurslid te zijn geweest van de Haëlla Stichting nam Annedien Plantenga onlangs afscheid. Wij zullen haar vrolijkheid en warmte missen en danken haar hartelijk voor al haar inspanningen en bijdragen.

De Onderscheiding

De Onderscheiding

donderdag 26 juni 2014

De Onderscheiding wordt uitgereikt aan inspirerende initiatieven die het verschil maken. Deze projecten onderscheiden zich door vernieuwing, ondernemerschap en lef, en zijn mede mogelijk gemaakt met financiële steun van vermogensfondsen. Ze hebben inspirerend vermogen en verdienen daarom erkenning.

Je kan je project aanmelden via de website www.deonderscheiding.nl

LET OP! De sluitingsdatum is maandag 30 juni.

AANVRAgen/HERVATTEN

Klik hierboven om het aanvraagformulier te openen of uw aanvraag te hervatten. Als u al eerder een aanvraag gedaan hebt of u wilt verder gaan met een aanvraag: uw gebruikersnaam is uw e-mailadres en u hebt het wachtwoord daar ontvangen. Dit heeft u eventueel zelf gewijzigd.

Nb. Uit ervaring blijkt dat het uploaden van documenten vanuit een Mc Book Pro niet lukt. Dus het beste kunt u met een ander soort computer werken.

Projecten

Eigen Krachtvoer - Natuurlijk voor Minima

GABRIELA National Alliance of Women

Stichting Tosangana

Vereniging Samenwerkingsverband Exodus Nederland

Zorgboerderij De Locatie

AANVRAgen/HERVATTEN

Klik hierboven om het aanvraagformulier te openen of uw aanvraag te hervatten. Als u al eerder een aanvraag gedaan hebt of u wilt verder gaan met een aanvraag: uw gebruikersnaam is uw e-mailadres en u hebt het wachtwoord daar ontvangen. Dit heeft u eventueel zelf gewijzigd.

Nb. Uit ervaring blijkt dat het uploaden van documenten vanuit een Mc Book Pro niet lukt. Dus het beste kunt u met een ander soort computer werken.