Haëlla, fonds met lef

De Haëlla Stichting helpt om idealen van bevlogen mensen te verwezenlijken. Mensen die iets willen doen voor anderen, of voor het milieu. We luisteren en denken mee, en kunnen helpen met de financiering. Het gaat om kleinschalige kansrijke projecten die een startkapitaaltje nodig hebben om slagkracht te ontwikkelen. ‘Kiemen’ die anderen helpen en inspireren. Vernieuwende projecten die zich nog moeten bewijzen en voor andere fondsen misschien te risicovol zijn. Heeft u een concreet plan om daar een steentje aan bij te dragen en hulp nodig om uw project te realiseren? Dan kunt u een bedrag tot maximaal 4.000 euro aanvragen bij de Haëlla Stichting. U kunt alléén digitaal via onze website aanvragen. Leest u van te voren goed onze regels en criteria door!

Tussen 24 december en 3 januari zijn wij gesloten. U kunt in die periode wel projecten indienen. Ze worden dan in januari behandeld.

Wij werken op basis van volgende thema's:

Speciale samenwerkingsverbanden

wijdoenmee
WIJDOENMEE

Initiatief voor vluchtelingen in Nederland? Kijk bij WIJDOENMEE.NU of uw project voldoet aan de criteria!

kleinecoronahulp
Kleinecoronahulp

36 fondsen hebben handen in één geslagen om initiatieven voor mensen die lijden onder de coronacrisis snel te financieren. Onderwerpen: voedsel en eenzaamheid.

Samenwerken

Fondsen en stichtingen
Fondsen en stichtingen

Bent u vertegenwoordiger van een Fonds of Stichting? Wij kunnen u interessante projectvoorstellen sturen die bij uw Fonds passen. Ook andere vormen van samenwerking zijn mogelijk.

Particuliere schenkingen
Particuliere schenkingen

Zoekt u naar een manier om uw geld goed te besteden aan een mooi project dat past bij uw idealen? Hieronder kunt u de mogelijkheden lezen.

Fonds op naam
Fonds op naam

Wilt u op een persoonlijke manier bijdragen aan kleine projecten die zorgen voor een betere wereld? Dan kunt u een Fonds op Naam oprichten. De Haëlla Stichting kan u helpen.

Nieuws

haella bestuur
Bestuurslid gezocht voor beleggen op een duurzame en innovatieve wijze
ten bate van goede doelen

Stichting Haella Vermogensbeheer beheert vermogen ter ondersteuning van kleinschalige  projecten op het gebied van Geloof en Samenleving, Vrede en Mensenrechten, Samenleven in Nederland, en Milieu en Duurzaamheid. De selectie van de projecten en uitkeringen worden door haar zusterstichting de Haella Stichting uitgevoerd, waarmee de Haella Stichting gedurende haar vijftigjarige bestaan een vooraanstaande rol heeft opgebouwd.

De Stichting HVB belegt haar vermogen op een duurzame en innovatieve wijze en doet dit in samenwerking met gespecialiseerde vermogensbeheerders. Het bestuur van Stichting HVB bestaat doorgaans uit vijf – onbezoldigde – leden, die ondersteund worden door het Haella Bureau.

De Stichting HVB is momenteel op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, die ons in onze doelstellingen kunnen bijstaan, waarvan één in de functie van voorzitter.

Profiel algemeen bestuurslid

Tijdsbesteding: 3 à 4 vergaderingen per jaar, die in principe op het Haella kantoor in Den Haag plaats vinden; voorbereiding van deze vergaderingen; tussentijdse onderlinge communicatie en afstemming van lopende zaken met bestuursleden en/of externe financiële adviseurs; ca 3 à  6 uur per maand.

Op dit moment zoeken we twee leden met een specifiek profiel:

  • Een jurist met kennis van compliance en good governance
  • Iemand met een degelijke financiële achtergrond en kennis van impact investment

Vrouwen worden nadrukkelijk uitgenodigd hun belangstelling kenbaar te maken.

Taken

Het bestuur van de HVB houdt toezicht op het beheer van het HVB vermogen zoals uitgevoerd door externe vermogensbeheerder(s) en/of financiele instellingen. Hierbij is naast het behalen van een goed financieel rendement ook het duurzame karakter van de beleggingen van groot belang.

Als bestuurslid van Stichting HVB wordt van u verwacht :

  • Affiniteit met (beleggen ten bate van) de thema’s van de Haella Stichting
  • Geëngageerd met duurzaam en innovatief beleggen     
  • Financiële en/of juridische achtergrond
  • Ervaring op het gebied van vermogensbeheer, incl. impact investing en filantropie
  • Beschikbaarheid om 3-4 keer per jaar te vergaderen met het HVB bestuur
  • Bij voorkeur ervaring met bestuurlijke functies.

Informatie is te verkrijgen via de directeur van de Haella Stichting,

Elise Kant

Elise.kant@haella.nl   

06-23026137 

Meer info over Haella en de HVB staat op www.haella.nl

CV’s, voorzien van een motivatie kunnen voor 15 december worden gestuurd naar : elise.kant@haella.nl. In januari 2022 zullen de gesprekken plaats vinden.

Stichting Haella Vermogensbeheer

Jan van Nassaustraat 102

2596 BW Den Haag

Wedstrijd Out of the box over Vrouwenrechten: de uitslag!

De winnaars zijn nu bekend! Van harte gefeliciteerd!

We hebben meer dan 25 voorstellen ontvangen voor onze prijsvraag: Out of the box over vrouwenrechten.

We zijn verrast door de mooie, inspirerende ideeën om vrouwenrechten te ondersteunen in veel verschillende delen van de wereld en op veel verschillende nieuwe manieren. De jury vond het moeilijk kiezen, maar de vijf winnaars zijn nu bekend!

Lees nu de 2de rapportage Kleinecoronahulp

Elise Kant, directeur van de Haella Stichting: ‘Zes maanden geleden verscheen de eerste tussenrapportage van Kleinecoronahulp. Als ik die rapportage nu teruglees zie ik dat we toen niet konden bevroeden dat we ons nu nog steeds in een situatie van lockdown bevinden. En dat de vraag hoe nu verder van toon is veranderd. De coronacrisis, de toeslagencrisis, de onrust in de samenleving en de polarisatie zorgen voor een andere werkelijkheid dan toen. Van 18 kleine voedselprojecten in Amsterdam naar een miljoenenproject met 19 initiatieven voor 10.000 mensen. Van heel veel eenzaamheidsprojecten voor ouderen naar een samenleving waarin gevaccineerd wordt. Er zijn zorgen over de nasleep voor jongeren. De weg tussen “het is straks voorbij” en “houdt het nou nooit op” heeft veel bochten. De grote vraag is: wanneer is de coronacrisis voorbij? Wat is de definitie daarvan? En wat gebeurt er dan? Wat zijn de uitgestelde effecten? Maar gelukkig gaat het nog steeds over verbinding. Over een plannetje, geboren aan de keukentafel, dat leidde tot verbindingen tussen fondsen en initiatieven, allemaal gericht op dat ene doel: mensen laten weten dat ze niet in de steek gelaten worden, zelfs niet in coronatijd. Zo houden we samen de samenleving leefbaar.’

Lees nu in deze tweede tussenrapportage hoe dat verder ging na september 2020.

Kleinecoronahulp is een samenwerking van verschillende fondsen die actief zijn in heel Nederland en wordt uitgevoerd door de Haella Stichting. Meer informatie over Kleinecoronahulp vind je hier.

Haella Jaarverslag 2021
Jaarverslag Haella 2020 is uit

Het Haella jaarverslag 2020 is af! Met inspirerende voorbeelden van mensen die in een bijzonder jaar hét verschil maakten in het leven van anderen. Met veel dank aan de initiatieven en de fondsen die dit mogelijk maakten.  Lees het verslag hier.