Haëlla, fonds met lef

De Haëlla Stichting helpt om idealen van bevlogen mensen te verwezenlijken. Mensen die iets willen doen voor anderen, of voor het milieu. We luisteren en denken mee, en kunnen helpen met de financiering. Het gaat om kleinschalige kansrijke projecten die een startkapitaaltje nodig hebben om slagkracht te ontwikkelen. ‘Kiemen’ die anderen helpen en inspireren. Vernieuwende projecten die zich nog moeten bewijzen en voor andere fondsen misschien te risicovol zijn. Heeft u een concreet plan om daar een steentje aan bij te dragen en hulp nodig om uw project te realiseren? Dan kunt u een bedrag tot maximaal 4.000 euro aanvragen bij de Haëlla Stichting. U kunt alléén digitaal via onze website aanvragen. Leest u van te voren goed onze regels en criteria door!

Wij werken op basis van volgende thema's:

Speciale samenwerkingsverbanden

wijdoenmee
WIJDOENMEE

Initiatief voor vluchtelingen in Nederland? Kijk bij WIJDOENMEE.NU of uw project voldoet aan de criteria!

Samenwerken

Fondsen en stichtingen
Fondsen en stichtingen

Bent u vertegenwoordiger van een Fonds of Stichting? Wij kunnen u interessante projectvoorstellen sturen die bij uw Fonds passen. Ook andere vormen van samenwerking zijn mogelijk.

Particuliere schenkingen
Particuliere schenkingen

Zoekt u naar een manier om uw geld goed te besteden aan een mooi project dat past bij uw idealen? Hieronder kunt u de mogelijkheden lezen.

Fonds op naam
Fonds op naam

Wilt u op een persoonlijke manier bijdragen aan kleine projecten die zorgen voor een betere wereld? Dan kunt u een Fonds op Naam oprichten. De Haëlla Stichting kan u helpen.

Nieuws

Minister Schouten is ontroerd door initiatieven Kleine Armoede Hulp

Op 20 maart was minister Carola Schouten op bezoek bij de aanvragers bij Kleine Armoede Hulp, samen tegen armoede en eenzaamheid.

Deze mensen van initiatieven tegen armoede en eenzaamheid komen achter de voordeur bij mensen in armoede. Zij bereiken wie door overheid en grote instanties niet bereikt worden. Maar zij worden lang niet altijd ondersteund of gehoord door overheid en instanties.

Zie hier het verslag van een middag die de minister ontroerde en waar mensen zich soms voor het eerst door de overheid gezien voelden.

Jaarverslag 2023
Het Jaarverslag van Haëlla voor 2023 is uit!

Never a dull moment, dat is denk ik een goede karakterisering van dit jaar en los daarvan, sowieso een goede karakterisering van Haëlla. Een jaar met mooie maar ook verdrietige gebeurtenissen. 

Verdrietig was het overlijden aan het begin van de zomer van de dochter van de oprichters, Heleen Dake, op de gezegende leeftijd van 97 jaar. Tot op het laatst was er contact vanuit Haëlla met haar. Zij is tot het einde toe betrokken gebleven bij het reilen en zeilen van onze stichting. Daar zijn wij haar dankbaar voor. Het was voor ons hartverwarmend dat zij de Haëlla Stichting in haar testament ruim heeft bedeeld. Het voelt als een stempel van goedkeuring. We zullen haar missen en haar herinnering levend houden in het donatiebeleid. Verderop in het jaarverslag leest u hier meer over.

Lees het hele verslag hier.